19 maja
Temat
Zmiany
15.02.2011
Czy warto kogos zmieniac? Moze delikatnie, moze jesli ta osoba sama chce, sama dazy do zmiany, ale nie na sile.. a zreszta to fajne ze jestesmy rozni, moze trzeba sie wsluchac w druga osobe, kazdy przeciez ma cos ciekawego do powiedzenia, wystarczy tylko nadstawic uszu.. Ja osobiscie lubie obserwowac ludzi, cos sie od nich uczyc i czasem nastepuje taka komunikacja, nagle rozumiemy sie i to sa momety szczescia. Tak samo jak w ksiazkach--cos do nas trafia, ktos dzieli sie ze swoja mysla i to nam sie podoba, utozsamiamy sie z tym. Probowalam kiedys zmienic swego partnera, dlugo walczylam, zeby rozumowal w podobny do mnie sposob, nie udalo sie..im wiecej walczylam tym bardziej mnie nienawidzil..wiec zrezygnowalam i dobrze zrobilam. G.
15.02.2011
A czy nie lepiej, zamiast zmieniać kogoś na siłę, znaleźć tego, kto po prostu będzie spełniał nasze oczekiwania? W związkach i relacjach międzyludzkich bardzo często jest niestety tak, że chcemy kogos zmienić na siłę: chcemy żeby poszedł na siłownię, zmieniła kolor włosów, nauczyła się języka obcego...i w tych zmianach ta druga osoba może w końcu pójść tak daleko, że przestanie nam się podobać. Bo może stracić coś, co było dla nas atrakcyjne. Już nie mówiąc o tych założeniach - najczęściej robionych przez kobiety: świetny z niego gość, a że zdradza/trochę pije/nie ma pracy to nic nie szkodzi, bo przy mnie się zmieni. Bzdura, na dodatek niebezpieczna. To tak samo jak kupować ubranie za ciasne o dwa numery, bo na pewno schudniemy.
23.02.2011
A co jeśli schudniemy o dwa numery a ubranie będzie za duże?
28.02.2011
Wtedy już wiemy, że zmiana się dokonała, możemy spokojnie kupić sobie nowe:-)Będąc pewni, że się w nie zmieścimy.

Odpowiedz

Zaloguj się, aby móc odpowiadać.